Artvin Öğretmenevi
ARTVİN ÖĞRETMENEVİ'NE HOŞGELDİNİZ

Damla Gönüllülerini Misafir Ettik

Damla Gönüllülük Hareketi Nedir?

 

Serüvenimiz 2013 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesinde, “10 Gönüllü Gün 1000 Gönüllü Genç” adıyla başladı. 2014 yılından itibaren ise “Damla Projesi” adıyla devam eden gönüllülük faaliyetlerimiz, Eylül 2016’dan sonra Damla gönüllüleri tarafından Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneği (UDG)’nin de kurulmasıyla  bir gönüllü hareketine dönüştü.

Uluslararası Damla Gönüllülük Hareketi olarak, “insanlığın ihtiyacı olan merhametli gönüller inşa etmek” amacıyla yola çıktık. Bu yolda bizler, kalbimizin ulaşmadığı tek bir ülke, tek bir il, tek bir köy, tek bir okul ve tek bir canlı bırakmamak, geleceğin mimarları olan gençlerle daha iyi bir dünyaya ışık tutmak için çabalıyoruz.

 

Damla Projesi Nedir?

 

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerinden biri olan Damla Projesi, gönüllülük esaslı olup insan odaklı bir çalışmadır.Proje kapsamında gidilen illerde dezavantajlı aile, çocuk ve gençlerin hiç bir din, dil ve etnik köken ayrımı yapmadan katılımcı gençlerle bir araya gelmesi; kültürel değerlerin karşılıklı aktarımı ile programın yürütüldüğü yörelerdeki insanlarla, katılımcı gençlerin hayata bakış açılarının olumlu yönde etkilenmesi amaçlanmaktadır.

Damla projesinin her bir programı ülkemiz üniversitelerinde eğitim gören yerli ve uluslararası öğrencilerin oluşturduğu 40 kişilik ekiplerden oluşmaktadır. Bu ekipler projenin yürütüldüğü illerde dezavantajlı bölgelerde gönüllülük faaliyetleri yürütmektedir.

Program süresince proje kapsamındaki ulaşım (Türkiye), konaklama ve yemek masrafları Bakanlığımız tarafından karşılanmaktadır. Program sonunda katılımcı gençlerimize katılım belgesi verilmektedir.